Wednesday, December 15, 2010

kenapa ALLAH temukan kita dgn org yg salah.....

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

_____________________________________________________
Kata2 Yaniey :

mmg sakit bila kita berpisah dgn org yg kita syang.....tp itu membuktikan tiada cinta yg lbih hebat dri cinta ALLAH....yanie pnah bkwan dgn seorang ni...hmpir 2 thun stgah kami bkwan.....tp akhirnya yanie mtk ptus....knape???sbb istikharah kepada ALLAH telah memberikan jwapan...alhamdulillah skrang yanie lbih bhagia dgn org yg lbih baik....yup,MUHAMMAD HAFIZ...die x pnah halang yanie dri berubah utk jd ppuan yg lbih baik....xmcm sblum ni,ble yani ajak2 sma2 brubah,jwpannya 'SORRY, I'M NOT INTERESTED'...kecewa kan kalau dgr jwpan mcm 2???kalau kte dihalang dri membuat kebaikan,btpe kte nk stick dgn die lg kn????n skrg yanie bersyukur sgt krana ikut jwpan yg diberikan dlm istikharah....sekurang2nya,kini ade 4 hati yg sedang berbahagia...yanie dgn apis....die ngan gf die...kuasa ALLAH x siapa tahu.....yanie tau ALLAH sayangkan yanie....DIA stiasa selamatkan yani dri godaan nafsu yg menggila....ALHAMDULILLAH....syukur kpda ALLAH.... =]


Buat MUHAMMAD HAFIZ :

Saya percaya pada awak....kata org,kawen 2 akan melengkapkan separuh iman si pengantin....saya berharap awaklah org yg akan melengkapkan separuh iman saya....
InsyaALLAH....terima kasih krana menerima sy n kekurangan sy slama ni....
I Love U soooooo much!!!Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...