Tuesday, November 30, 2010

ketidaksabaran menantikan novel 'Rayyan Fantasi' dari Ramlee Awang Murshid...

Petikan dibawah dicopy bulat2 dari http://www.kelabram.com/ . Ni novel terbaru dari Ramlee Awang Murshid......tajuk die Rayyan Fantasi....actually,yanie mmg pminat setia ramlee awang murshid ni...
sbb novel die bknnya cintan cintun,tp pnuh thriller and mendebarkan namun unsur2 agama tetap tidak dilupakan.....


Dari ehsan Alaf21, berikut adalah sinopsis Novel Terbaru Ramlee Awang Murshid :


READ MORE dibwah blhla korang klik utk baca sinopsis Rayyan Fantasi ni....


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Only Love..

Assalamualaikum....

Setelah lama x berblogging disebabkan kemalasan melampau,
kali ni yanie mula blik dgn memaparkn lagu lama yg ckup best n menarik....
lagu ni sangat jiwang n lirik lagu ni sgt best...
muzik die jgak sgt lembut n best....
jom layan same2......
skali skala berjiwang x salah kn????
hihihi....



video












enjoy it!!

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Kenangan terindah di sem 4.....

Bermulanya semester 4 di IPG KB melengkapkan 3 tahun setengah waktu yanie di sini....
x sangka kan,pejam celik,pejam celik tgk2 da 3 thun setengah (stahun stgah foundation + 2 thun degree)....
yg pastinya,sem ni sgt sbuk tp sgt best!!!!
jom tgk ape yg best....sila2 la klik READ MORE di bwah....


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Saturday, November 13, 2010

Banjir Kedah: Exco Dan Adun Bergotong-Royong

ALOR SETAR, 10 November - Walaupun banjir yang melanda negeri ini sudah pun surut, namun ia tetap meninggalkan kesan yang mendalam kepada mangsa-mangsa banjir yang terlibat.



YB DR ISMAIL SALLEH, EXCO KERAJAAN NEGERI SEDANG CUCI KARPET MASJID


lagi gambar dgn menekan READ MORE dibwah.....


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

NGERI!!! - hukuman mati di Tibet...omaigod!

Gadis ini telah didapati bersalah kerana membunuh dan 
dia telah dihukum tembak sampai mati...kejadian ini
berlaku di negara Tibet..Dia menjalani hukuman ini bersama dengan pesalah yang lain.
hukuman ini dijalankan dihadapan orang ramai...


nak tau mcm mna hukuman dilaksanakan????
sila klik READ MORE kt bwah ni ye.....

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Penjelasan MB Kedah tentang isu banjir...ni baru maklumat betoi!

Antara perkara yang disentuh oleh YAB Menteri Besar dalam wawancara oleh WARTA DARUL AMAN adalah seperti berikut:

- Kerajaan Negeri tidak gagal atasi masalah banjir

- Mengapa kelam kabut di peringkat awal?

- Semua pegawai dan kakitangan Kerajaan Negeri bertungkus lumus, Muhyidin nak tuduh kita berlepas tangan?

- Kalau mahu maklumat datang Bilik Gerakan Banjir Negeri, bukan kutip dari Umno tepi jalan

- Kerajaan tempatan perlu kaji semula kelulusan Double Tracking Gamuda

- Pegawai Kerajaan Negeri ‘boikot’ lawatan TPM




Berikut adalah transkrip penuh penjelasannya (sila klik READ MORE utk bacaan lbih lanjut):


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Friday, November 12, 2010

gambar menghina Islam!!!!

lagi2 kes mengedit gambar Kaabah dgn gmbar2 yg x elok....
subhanALLAH....
kalau sbelum ni yanie ada ltak post tntg fanpage 'I'm Proud to be a Muslim' sebenarnya menghina Islam!!
skrg ni lagi gambar Kaabah yg diaibkan....
MasyaALLAH....smoga ALLAH membuka pintu hati mereka.....
sila klik READ MORE utk melihat gmbr tersebut...


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

bukti keprihatinan MB Kedah - Datuk Seri Hj Azizan....

Gambar ni dirakam sewaktu penyerahan bantuan kepada mangsa banjir di Kedah baru2 ni....
cuba fikir,menteri lain sanggup ke duduk semeja mkn bwh khemah yg xde econ....
mknan pulak msakan yg bse2 je setaraf ngan mangsa banjir....
guna pinggan plastik pulak 2.....
renung2kan....


bagi sesiapa yg ingin mengetahui penjelasan sbenar tntg bnjir,sila klik  http://arygirlzdacute.blogspot.com/2010/11/penjelasan-mb-kedah-tentang-isu.html

lagi berita:

yanie : MB berjiwa rakyat.... =]


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Wednesday, November 10, 2010

Kenapa saya suka math?????

kenapa saya suka math???
kenapa saya suka math???
kenapa saya suka math???

SEBAB DIA BEST!!!
hahaha......

xdela..sumtimes tpke gak npe rmai org xske math.....
smpai ade yg naik fobia ble dgr sal math.....
hurm...teruk sgt ke subjek math ni??????

dlm post ni yanie akn share npe yanie ske math....
jom klik READ MORE kt bwh ni rmai2 lau nk sbb2 nye....



Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Monday, November 8, 2010

Antara isteri dan ibu.....

Salam.....

Cerita ni saya dapat dari email yg di'forward'....
Tujuan ni adalah untuk peringatan buat kita semua dan jadikan ia sebagai ikhtibar...
Tidak ada niat selain daripada itu....
klik READ MORE utk bacaan cerita yang menyedihkan ini...

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Peringatan buat anda yg memakai cincin & berkuku panjang....

Sedikit info dan maklumat utk dikongsi bagi anda yang menyimpan kuku panjang dan memakai cincin...
semoga info yang diberikan dapat diaplikasikan bersama2.....
feel free to share with others.....

 
klik READ MORE utk membaca info tersebut.,..


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Dari Ustaz Haji Dato Ismail Kamus....

Berikut merupakan beberapa pesanan yang diberikan oleh Ustaz Haji Dato Ismail Kamus yg boleh kita amalkan......


klik READ MORE dibwah utk bacaan lanjut....

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

mengaku Islam tapi x tau mengucap....ape ni!


klik READ MORE utk membaca kenapa mamat ni mengaku Islam tapi x tau mengucap.....

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

mulakan hari anda dengan minuman yg menyegarkan....ekeke...

OH TIDAK!!!!
gmbar lucah mula membanjiri blog ni!!!!!
huhuhuhuhu......
nak tgk???? x pyah la....
nak jgak?????
hurm....tgk la....
tp yg ade heart attack dilarang tgk....
hihihihi......
utk tgk gmbr 2 klik je READ MORE kt bwah ni ok!!!


jeng3........

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

"Parents' Wish"

kepada semua anak2 yang masih mempunyai ayah & bonda,
bacalah post ini.....
semoga kita lebih menghargai ayah & bonda kita selagi mereka ada....


Fun & Info @ Keralites.net

Klik READ MORE utk gambar yang seterusnya....

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

semut api pulak kantoi dkat fesbuk selepas semut hitam n lipas....mcm2...

post ni merupakan kesinambungan post sebelumnya yg mengenai semut hitam n semut api bergaduh n akhirnya kantoi dgn shieldtox.....
kali ni semut api pulak kantoi...
alangkah seronoknye lau jadi tuan umah ni....
xyah nk susah2 nk trace location menatang2 ni....
lagi gambar kantoi ni dgn menekan READ MORE dibwh.... =]

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

semut n lipas yg kantoi ngan shiledtox dkat fesbuk....

lagi2 mslh pergaduhan dkat fesbuk.......
kali ni melibatkan semut dengan lipas pulak....
kalau dlm post sblum ni yanie da msukkan sultan mahmud yg kantoi dgn tun teja sbb post status nk kawen dgn puteri dunung ledang...dah baca????kalau belum klik saja SINI...
gambar pergaduhan atr semut n lipas ni boleh korang lihat dengan menekan READ MORE dibwh....


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Saturday, November 6, 2010

Semarak Perjuangan!

::|| sEMaRaK pErJuaNgAn ||:: 

Jalan dakwah kita masih panjang
Untuk itu butuh perjuangan
Berjuanglah dalam satu barisan
Maju kedepan libas semua rintangan

Wahai kawan kibarkan panji islam
Wahai kawan berderap satu barisan
Kuatkanlah tekad bakar semangat
Mujahid siap sambut seruan jihad

Wahai kawan cahaya islam kian meninggi
Wahai kawan berjuang ikhlas di hati
Menggapai rahmat dan redha Ilahi
Mujahid siap sambut panggilan suci
Agung dan tinggikan asma Allah
Dalam perjuangan kita
Junjung tinggi dan tegakkan kebenaran
Musnahkan segala kezaliman

Pemuda generasi harapan
Siap untuk membela islam
Walau darah kami bersimbah ke bumi
Syurga telah menanti kami...

Wahai kalian para syuhada!!
Kemulianmu telah dicatat sejarah!
Sekarang engkau membangkitkan generasi & ummah!
Di sini ada beberapa hati merdeka yang bersatu!
Disini ada syariat yang memancarkan cahaya!
Menerjang kezaliman dan keselewengan!


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

fanpage 'I'm Proud to be a Muslim' sebenarnya menghina Islam!!

PERHATIAN PENTING BUAT PARA FACEBOOKER !!! Fanpage Facebook “I’m Proud To Be A Muslim” menghina Islam.Jadi, kepada sesiapa yang telah 'LIKE' fanpage ni sila 'UNLIKE'. Fan Page ini dibuat oleh musuh Islam dan banyak gambar-gambar lucah. Lagi gambar menghina islam dibawah,klik READ MORE utk bacaan lbih lanjut...

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Keajaiban nombor di dalam Al-Quran...

Ajaib tetapi benar! Lihatlah sebahagian daripada hasil kajian seorang cendekiawan Islam terhadap kandungan Al-Quran. Didapati banyak perkara telah disentuh dan telah dibuat kajian oleh manusia seperti nombor, astronomi, angkasalepas, perubatan, geologi, kejuruteraan, minda dan sebagainya.
klik READ MORE utk bacaan lbih lanjut...


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

That's not hijab!!

peringatan buat diriku n wanita2 sekalian....


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Wanita pertama Turki - "saya sering mengalami ketidakadilan kerana berjilbab"

bila bercakap soal bertudung, bersyukur rasanya kerana Malaysia tidak mengalami masalah dalam pemakaian tudung atau jilbab...
tambahan sekolah2 di malaysia pun banyak yang mewajibkan pemakaian tudung....
alhamdulillah.....
tapi lain kisahnya di turki di mana isteri perdana menteri turki sendiri sering dipulaukan kerana berjilbab.....
kisah seterusnya ni yani petik dari laman web ini....
klik READ MORE utk bacaan lanjut... =P

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Friday, November 5, 2010

penting utk umat Islam - Kisah2 murtad yg terjadi di negara kita!

artikel ini diambil di sini  . sila baca jika sayangkn agama kita...


Rupanya baru kini saya sedar, kes murtad di kalangan orang islam khususnya orang melayu bukanla boleh di anggap satu lagi kes terpencil. Bayangkan pada tahun 1997, disahkan bahawa 3,000 orang melayu/islam telah murtad, keluar dari agama nya dan memilih untuk masuk ke dalam agama lain ataupun menjadi atheis (tidak ber-agama), dan setelah hampir 13 tahun berlalu, kes murtad ini rupanya telah berkembang dan membiak. Menurut stastitik yang dicatatkan oleh jabatan pendaftaran negara mengesahkan bahawa hampir 250ribu umat islam telah murtad di malaysia. Dan, ya persoalan pokok masih menjadi tanda tanya, di manakah langkah-langkah pencegahan yang kita ada untuk atasi permasalahan ini?



Ikuti pembacaan ini, siri koleksi kisah murtad yang pernah mengemparkan negara suatu ketika dulu, semoga ini menjadi pengajaran dan pedoman buat kita, untuk kita renungi bersama..
klik READ MORE di bawah utk bacaan lebih lanjut...

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Kalau Tipu Kena Lempang


Samad adalah seorang profesor terulung, dia berhasil mencipta robot yang boleh mengesan pembohongan, dia membuat robot itu sehinggakan ketika mendengar pembohongan, robot tersebut akan terus menampar si pembohong itu.

Samad dengan bangganya membawa robot itu ke ruang tamu dan menunggu anak lelakinya pulang. Tapi anaknya tidak kunjung pulang. Sehingga pagi barulah anaknya pulang.



Klik READ MORE utk membaca cte lawak ini.,...


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

tempahan mardhiyah...

tempahan dri mardhiyah :
Love - RM 3.50



pandangan belakang - rama2 
(hujung sesungut rama2 2 menggunakan manik)

pandangan hadapan - bunga 
(tepi 2 jugak menggunakan manik)

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

tempahan dari wani sani...

tempahan dari wani sani :
rabbit - RM 3.50

pandangan hadapan (merah)

pandangan belakang (ungu)

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...