Sunday, July 17, 2011

14 Julai...my birthday...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, syukur pada ALLAH kerana masih diberi kebenaran utk bernafas pada saat usia menginjak ke umur 22 tahun...22 tahun...usia yang sepatutnya menggambarkan kematangan dan kedewasaan dalam menghadapi alam dewasa....

Tapi kebenarannya, matang sgt ke???dewasa sgt ke???jeng3.....xtau...xtau.... (=_=!)

Pada tahun ni kebetulan  besday Yanie ni jatuh pada hari Khamis....mksudnya kena p sekolah ngajaq....tapi x ajaq sangat sebab skolah ada mjlis perjumpaan guru n waris Tahun 6....balik tu, tdo jap n ptg bru kuar dgn Apis...celebrate besday la kononnya....slalu kalau tidoq ptang mesti lambat bangun....tp hari ni cepat ja bngun,....hehehehe....

Selalunya bila kitorang kluar,kitorang akan naik moto masing2....Yanie dgn skuter ego n Apis dengan moto ACL dia....tapi disebabkan hari ni besday Yanie, kena la jual mahal sket kan....x mo nek moto...nak nek keta...hehehe...cian lak kt Apis kena cari keta....nak sewa dia x mau....nak cari member2 pnye...cuma isi minyak jer...ikut la...hihihi...bila sampai tengahari, Apis call...

Apis : Ma, da dpt kete...kete besar...mewah ag....
Yanie : Iye???Kete ape?Mercedes??Lancer???BMW???

Nampak sgt kegedix-kan di situ...hahaha...Kalau waktu anniversary dulu, semua barang Yanie bli baru...baju baru, kasut baru n shawl baru...tp untuk kali ni sebab sibuk dengan praktikum, Yanie pkai yang mana ada jer...lagipun, Apis da marah...sob3...

Pukul 5, Yanie tinggal moto kat umah Apis...n tgk2, kete yang dia panjam tuh.....memang besar kot...bapak segala keta....Skali dia bawak van da......Apis siap letak nama JEBON lagi....sebabnya? tengok la no plat dia...huhuhu...sangat x bley blah....memang betul la cakap Apis, bapak segala keta....





Kali ni, sambut bese2 jer....xde dah nak g New Horizon...huhuhu....g makan Pizza Hut jer...tu pun puas pujuk..lau x Apis nak bawak g makan Heritage jer....huhuhu...Bro, ni nak celebrate besday la bro...Heritage hari2 leh g...hik3....G makan Pizza Hut amik set 2 orang yang sekarang tengah pemes dengan 50% cheese atau daging...Disebabkan kitorang amik pepperoni, so kitorang lebihkan daging....ditambah pulak dengan carbonara cheese baked meatball yang diskaun 50% pada hari Khamis n ice blended chocolate + ice cream kat atas...tudia.....semua nak 50% ja....lemak pn berganda2 50%....

  Pepperoni Pizza (ehsan pakcik Google)
  Cheese Baked Meatball (ehsan pakcik Google jgak)



 dalam van JEBON


 KB Mall...

 drebar van...

 
ice lemon tea + air chocolate + mushroom soup = bengong otak sebentar...

Habis makan, macam besa g solat, jalan2 n sempat la Yanie ceralaih shawl dengan blaus...hehehe....porabih duit den!Blaus tu macam bese Apis yang beli...bab2 stylo ni memang dia pandai pilih...shawl tu pulak untuk Yanie pakai dengan baju kurung....pastu cm bese, beli cool blog!!!!owh..sudah tergila-gilakan cool blog...tapi 1 yang patut korang tau, Yanie cuma beli cool blog chocolate jer...Yang lain merasa yang Apis penye....wawawa....



Malam esok tu pulak, kitorang g makan megi ketam...sedap!!! ketam dia besar...Apis pulak makan megi belut....ni pun Apis blanja...Mak Yanie slalu ingat Yanie pow Apis...tp Apis yang nak belanja...bila dia dapat duit waktu jadi referee, mesti dia akan belanja Yanie...bila tanya, dia akan jawab 'ada rezeki lebih...'. Mintak2 la hari2 Apis jadi ref, so hari2 dapat makan free...hik3....

 Megi ketam!!!

To Mak n Abah, thanks sebab sanggup bersengkang mata tunggu pukul 12 malam sebab nak wish besday kat Angah...Thanks sebab beli berokband kat Angah....Saaaaaaaaaaaayang mak n abah!!!MMUUAAHH!!  =)

To Apis a.k.a Budak Belut, Thanks sebab susah payah carikan kete, eh silap, carikan van untuk celebrate besday saye....Thanks sebab sudi benarkan saye pilih ape2 je menu kt Pizza Hut tuh...n thanks sebab blanje makan megi ketam, belikan jam digital untuk saye pakai g PJ....Thanks untuk segala-galanya...Ucapan terakhir untuk Apis ---> bila nak bagi gelang emas tu????keh3.....



Jam Apis belikan...

Besday Gurl


tak larat nak habiskan...
  

Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

1 comment:

NormaLiza Mah said...

Hai...
Tgk entry n klik2... sama2 jana tabung...
Singgah seketika di laman saya dan klik2...
Moga berjaya dgn nffng dan churp2.....
Salam perkenalan.

Happy belated birthday

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...