Friday, August 5, 2011

Talking about PINK....

Assalamualaikum.....

During my first practicum last semester, mostly girls would ask me about my favourite colour. Tak tau la kenapa, kadang2 jumpa tepi tangga je pun, akan ada girls yang tanya, 'teacher,teacher....teacher suke warna ape???'. Selama Yanie jd student dulu, I never asked that kind of question to my teacher. Lagipun, budak2 yang tanya tu bukannya datang dari kelas yang Yanie ngaja...siyes pelik... Tapi takpe la, bajet budak2 ni nak bagi hadiah ikut favourite colour bila last day praktikum...bajet hot punya cikgu praktikum! So untuk ambil hati diorang, jawapan paling selamat Yanie bagi adalah, "Teacher suke kaler2 yang cantik...yang striking....". Kalau nampak budak2 dok bengong2 lagi, Yanie akan bagi example lain, "Tak pun teacher suke kaler2 pelangi...". Ok. Itu jawapan paling selamat... Kalau rasa budak2 macam bengong jugak, then I would say pink is my favourite colour...Senang....

OK....PINK!!

Bila teringat sal kejadian tu, terus Yanie pikir, kenapa girls mesti suka kaler pink?? Kenapa boys + awek brutal x suka kaler pink??? Korang perasan tak kaler pink ni macam dianaktirikan je kadang2... Kalau kaler2 ni bernyawa n hidup macam manusia, mesti pink dah jadi macam Cinderella...dibuli oleh kakak-kakak tiri macam kuning, merah, oren dan abang2 tiri macam biru, hijau, hitam....Ok, fine...

Yanie datang dari sekolah perempuan semua...SMK Convent Father Barre...Dekat situ korang dapat tengok, yang memang minat pink, semua barang kaler pink - beg, purse, kotak pensel dll...Nasib baik kasut sekolah n baju sekolah dah tetap warna sekian sekian...kalau x habis 1 set complete kaler pink...Tapi kalau awek yang brutal, sorry to say la, pandang kaler pink pun rasa nak termuntah...Why??? Siyes Yanie heran....

ni tahap fanatik pink....

Kalau lelaki pulak, sesetengah 2 macam dah memang anti kaler pink...mostly diorang jarang pakai baju kaler pink...Yang pernah pakai tu maybe diorang bukan jenis yang ada diskriminasi untuk kaler pink..tapi kalau ada mamat pakai baju kaler pink, mesti orang akan kaitkan dengan perkataan JAMBU...jap, ada ke jambu kaler pink ea??? Yang Yanie tau jambu batu kaler ijau, jambu air kaler merah....Kalau x jambu pun  mesti orang cakap tu mesti lelaki yang jenis auwww...Ah..kesian kau kaler pink...

Bagi Yanie, tak salah pun nak pakai baju kaler pink. Even si pemilik hati pun suke kaler pink walaupun dia lelaki...tapi x auww pun....satu lagi mitos yang Yanie dengar, orang yang minat pink tu kuat seks...siyes ke weuh??? Dah tu perogol2 kat luar tu minat kaler pink la ea....tapi diorang x auww pun... (=_=!)

Orang cakap pink tu untuk orang yang ayu jer...tapi penyanyi  PINK tu x ayu pun...ganas lagi adalah...camner dia boleh minat pink siap letak nama glemer PINK ag sedangkan dia langsung x ayu macam Diana Danielle pun...betul x??? =) Atau mungkin sebab patung Barbie mostly kaler pink, terus orang cakap pink itu untuk gadis2 ayu jer/....maybe huh???

Pink  PINK = Ayu....ayu ke???

Kesimpulannya, pink tu hanya sekadar kaler...takde makna tersirat sangat pun...selagi warna dia cantik, Yanie pakai jer kaler hape2 pun...takde nak diskriminasi warna...kan3??? so dah 2.40 pagi...nak tido dah...sok x bangun sahur lak....cheesy wedges senang menanti untuk dimakan....nyum3!!! Orait, bubye!




3 gambar dengan  3 jenis tudung/ shawl yang berbeza....


p/s : Kalau merah selalu orang cakap, "merahnya makngah!!"....Kalau kaler pink ape pulak????


Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

2 comments:

rain&rainie said...

mst dpt byk adiah nnt last day practikum.

Haryani said...

xdak ah....koya semata2....ni crita last sem pnya praktikum...sem ni xdak lg bdak2 tnya suka kaler pa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...