Sunday, September 2, 2012

Nak membalas jugak...untung laa sape jadi cikgu...


Assalamualaikum....

Sehari dua ni, rasanya panas jap cikgu-cikgi dengan blog ahkak Liyana Adnan neh...masing2 nak tulis dlm blog masing2,kononnya nk bg ucapan kt ahkak Liyana neh..waahhh..mcm ucapan raya Salam di Perantauan pulak...eh3...sape ahkak Liyana neh??Miss Engineer kau...jauh lg hebat dari cikgu...cikgu ni cuma mampu dibandingkan dengan operator kilang jer....nak banding dgn engineer ni,jauh panggang dari api...bak kata ahkak Liyana ni --> "aku banding dengan operator ok bukan dengan engineer mahupun manager... yang pergi gelap balik pun bergelap jugak." Kita cikgu2 balik pukul 2 petang..klien cikgu2 ni sikit je,ade la 40 org nk kena handle dlm satu2 masa...mana la mampu dibandingkan dengan ahkak Liyana yang pergi bergelap balik pun bergelap...sob3...

Ahkak Liyana ni pun anti cikgu2 yang hapdet blog,buat bisnes jual menjual --> "cikgu cikgi ni siap mengupdate blog, jual barang online, bukak bisnes sana sini, bukak butik and macam-macam lagi..and yang paling tak boleh blaaahhhhhhhhhhhhh...cikgu-cikgu bukak pusat tuisyen sendiri. ok, yang ini paling tak best bagi aku. ye la..kalau kat sekolah, kenapa tak nak bagi all out?". Aik..tadi kata cikgu ada byk masa free,keje separuh hari. Salah ke cikgu-cikgi nak hapdet blog segala bagai kalau dah kata life cikgu ni free?Lain la kalau tgah mengajar tu blh hapdet blog,mmg bongok la cikgu tu...Jap2..ahkak Liyana kita ni yang pergi bergelap balik bergelap ada pulak masa nak hapdet blog????Jeng3.......

Memandangkan ahkak Liyana ni da femes,saya yang kurang pemes ni nak bg cadangan....

1) Lepas meletop2 dgn hanya 1 post, apa kata ahkak bukak Facebook Fanpage?? Konpem ramai peminat LIKE and COMMENT...pastu semua peminat serang menyerang,balas membalas serangan bak ottomen lawan godzila...Kelas kau jah!

2) Selepas kejayaan post 'Untung laa sape jadi cikgu', apa kata akak teruskan karier blogger akak dgn menulis entry2 berkaitan pekerjaan, contohnya Untung laa sape jadi doktor, Untung laa sape jadi nurse, Untungla sape jadi polis, Untung laa sape jadi peguam dan byk2 lagi pekerjaan la...pastu blh publish buku 'Untung laa' pulak...waaa,feeling bisnes gitu..I kan cikgu...keh3...

3) Ahkak dah buat keputusan yg salah dengan ttup blog ahkak yg tgah pemes ni...sepatutnya time2 cam ni la kita nak amek kesempatan dengan Nuffnang ke, Churp Churp ke...Ahkak,blog saya da wujud sejak November 2007 ag, tapi x penah sekali pun saya cash out Nuffnang...password pun ingt2 lupa...sedih kan???sob3....


p/s : sy x anti engineer...kwn2 sy byk je engineer...sy cuma x suka org perlekehkan profesion sy...sy tau sy blum ckup bagus nak jd cikgu yg all out but i'm working on it...sorry la kalau ada yg terasa...entry ni dibuat pn sbb sy terasa... ;)




Thank You For Reading Dear Viewers...Don't Forget To Drop Your Comments And Like..Much Love... -Y@NiE-

4 comments:

cik kiwi's said...

tu lah. apehal dengki sangat dengan cikgu ni haaa. cuba duk tempat kita. haihhhh. panas tul

- HaRYaNi - said...

untung laa jadi Liyana Adnan...eh2??hahaha...

- HaRYaNi - said...

untung laa jadi Liyana Adnan...eh2??hahaha...

Hnahdy said...

hana dah balas :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...